Roberts hotsauce

Roberts hotsauce is ontstaan uit passie voor moestuinieren en specifiek het telen van chilipepers en de grote variatie in chilipepers in zowel kleur, vorm, smaak en heetheid. Onze passie voor food, smaak en smaakbeleving was het tweede ingrediënt om een hotsauce te gaan ontwikkelen. Na een jaar van koken, combineren van smaken, en vooral veel proeven en laten proeven was daar de eerste hotsauce, onze habanero hotsauce. Hierop hebben wij in de loop der tijd een lijn van diverse smaken hotsauce en andere chili producten ontwikkeld . Om zoveel zo veel als mogelijk het proces  in eigen hand te houden, telen wij zelf onze chili pepers. Wij telen volgens het principe “met respect voor mens en dier” wat voor ons inhoud zo min mogelijk in te grijpen in de teelt en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zo worden er in de kas diverse soorten roofmijten uitgezet als biologische bestrijding tegen spint en trips. Ook hangen er in de kas nestkastjes voor koolmezen, die op hun beurt ook weer schadelijke insecten eten, en natuurlijk het lieveheersbeestje en dan voornamelijk de larve daar van verorberen menig bladluis. Bemesting gebeurd  met organische mest, en mineralen, maar ook niet in overdaad. Onze teelt vind plaats in een koude kas, waar de planten ruim de tijd krijgen om te groeien, en dat proef je.

Na de oogst van de chilipepers start het proces van de saus bereiding. Zoals wij onze chilipepers telen, zo maken wij ook onze Hotsauce, wat in de bereiding betekend zonder onnatuurlijke geur, kleur, smaakstoffen  en conserveringsmiddelen. De overige ingrediënten die wij gebruiken proberen wij zoveel als mogelijk van organische oorsprong te betrekken. Ondanks enkele zeer hete hotsauce variëteiten in ons assortiment , gaan wij niet mee in de race van heet, heter, heetst, smaak staat bij ons voorop. Smaken moeten in onze visie goed combineren en elkaar versterken, less is more, de kunst van het weglaten, liever een hotsauce met 5 ingrediënten die samen komen en in balans zijn dan een ratjetoe met 15 ingrediënten.

Robertshotsauce.nl

 

 

 

 

In een vaas kunnen de lelies wel 2 weken mooi staan.
Wij broeien de lelies vanaf begin juni tot half oktober. In die periode kunt u ook bij ons komen kijken op Noorderkwelweg 20 te Wieringerwerf.
We zien u allen graag op de boerenversmarkt!

Betty van Arendonk
tel.: 06-10364041