Jam van de Dijk

Ieder jaar ging ik na de Versmarkt toe, een hele leuke gezellige toegankelijke markt. Op een gegeven moment zei mijn moeder: Goh is dit niet iets voor jouw…
Zo gezegd zo de Boerenversmarkt benaderd van goh ik maak Home Made jam/sap/saus
Leuk maar…er is al een kraam  we zetten je op de lijst, daar een tijdje op gestaan. Toen in 2020 groen licht… Helaas corona… maar dan nu 2022 mijn eerste echte Boerenversmarkt.
Ik doe “alles” met wat de natuur ons geeft, zonde om te laten liggen of er niets mee te doen. Maar ja hoe gaat het… Nou…mijn moeder deed het voorheen ook altijd, dus alles wat ik doe heb ik van haar geleerd en soms helpt ze me nog wel eens een handje mee.
Het seizoen begint met abrikoos/rabarber/zwarte bes/aardbei/blauwe bes/braam/kers/pruim en we eindigen met de vlier. Ik heb niet alles bij huis bv. de abrikoos koop ik ook gewoon de braam weet ik waar ik moet zijn, de blauwe bes en kers heb ik een een adresje voor. En zo maken we er weer wat lekkers van.
Zo maken we de saus voor bv. door de yoghurt/kwark. De Sapjes zijn heerlijk, erg dorstlessend. En alles wat ik maak is zonder extra toevoegingen, ja suiker maar verder niets.
Dus….puur natuur!!!!
 
Ik hoop u op de markt van 3 en 4 September te kunnen tegenkomen en misschien komt u even “proeven” van de producten die ik maak.
 
Een hele fruitige Groet
Monique Jimmink
(Jam van de Dijk)