De Schaapsweide

Biologische schapenmelkerij, De Schaapsweide in Sint Maarten

Wij zijn Johan en Esther Ruyter en sinds december 2017 melken wij Friese melkschapen op onze biologische boerderij St. Maarten.
Er zijn in Nederland maar zo’n 25 bedrijven die professioneel schapen melken, waarvan ongeveer de helft biologisch is.
Het Friese melkschaap is een groot schaap van zo’n 75 kg, heeft een lange onbewolde staart en behoort tot het Zeldzame Huisdierras. In Nederland zijn er maar zo’n 5000 Friese melkschapen van de in totaal 800.000 schapen. Het Friese melkschaap is een al zeer oud schapenras en wordt al heel lang gehouden vanwege zijn goede melkproductie. Een melkschaap geeft zo´n 500 liter melk per jaar, ter vergelijking: een geit (1000 liter) en een koe (8000 liter).

Schapenkaas en zuivel is niet te vergelijken met geitenkaas/zuivel: Het is veel milder en romiger van smaak dan geitenkaas/zuivel, lichter verteerbaar dan koe- en geitenmelk en wordt vaak wel verdragen bij koemelkallergie. Van schapenmelk kun je heerlijke kaas en andere zuivelproducten maken zoals yoghurt, kwark, kefir en ijs.
In onze winkel verkopen wij verschillende soorten biologische schapenkaas en rauwe biologische schapenmelk.
Voor meer informatie zie : www.de-schaapsweide.nl
Graag tot ziens in onze boerderijwinkel!

Graag tot ziens bij :
De Schaapsweide                                      Heemtweg1                                                1744 JG  ST. MAARTEN (N-H)     Tel: 0226-785158
(gelegen vlak achter Warmenhuizen/Tuitjenhorn)