Cono / Friesland Campina

Melkveebedrijven horen óók bij de Wieringermeer. Een 40-tal moderne melkveebedrijven produceren met zorg en aandacht melk van hoge kwaliteit. De meeste melk wordt geleverd aan de zuivelcoöperaties Cono (van de Beemsterkaas) en FrieslandCampina.
Dit jaar presenteren zij zich weer samen op de Boerenversmarkt.

De Beemsterkaas van Cono
De Beemster kazen worden gemaakt van 100% weidemelk. 
Onze koeien lopen minstens 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten. Zodra de koeien natte poten krijgen in de weide of als er geen (lekker) gras meer staat willen ze echt liever binnen in de stal lopen en dat is ook beter voor hun gezondheid. Daarnaast eten koeien maar een paar uur per dag en liggen ze veel te herkauwen. In de stal worden de koeien op en top verzorgd, dus daar liggen ze graag. Van de melk die de koeien dan leveren maken wij de Beemster kaas.
De boeren en kaasmakers werken samen om van de beste Noord Hollandse weidemelk de lekkerste en eerlijkste Beemsterkaas te maken. Dat doen wij met behoud van ambachtelijke tradities en met gebruik van de meest duurzame moderne technieken en op onze eigen unieke wijze.
Beemster kaas valt vaak in de prijzen. Onlangs won Oude Beemster kaas nog de titel “Beste product van het jaar”. Tevens werden er onlangs ook vier Beemster kazen bekroond met 3-sterren Superior Taste Awards, een top onderscheiding van het toonaangevende International Taste and Quality Institute. Dit zijn de volgende kazen: Beemster Oud, Beemster extra oud, Beemster Royal en Beemster 30 + oud.
Meer weten: kijk eens op de site
www.cono.nl of www.beemsterkaas.nl
En: kom de Beemsterkaas zelf proeven op de Boerenversmarkt !  

De zuivelprodukten van FrieslandCampina
Campina produceert lekkere en gezonde zuivelproducten met melk van Nederlandse familieboerderijen. Gewone basisvoeding met voldoende groente, fruit, graanproducten en zuivel levert de voedingsstoffen die je lichaam elke dag nodig heeft. De producten van Campina zijn gemaakt van verse melk. In melk en andere zuivelproducten zitten goede voedingstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven, zoals calcium, proteïne en vitaminen B2 en B12. Dat is de kracht van onze zuivel, die past bij een gezonde levensstijl.
Het assortiment in de Campinaproducten is groot: verschillende soorten melk, karnemelk, yoghurt, vla, boter, room, slagroom, kwark, pap en kaas… te veel om op te noemen.

Meer weten: kijk eens op de site www.campina.nl

 

Fit met Vifit !
Dit jaar kunnen de bezoekers van de BVM kennis maken met verschillende producten van het merk Vifit. Vifit is een ook een merk van FrieslandCampina.
Vifit is er voor mensen die alles uit het leven willen halen. Of dit nu in de ochtend is middels een drinkontbijt, in de middag met een lekkere drinkyoghurt voor bij de lunch of na het sporten met de eiwitrijke producten van Vifit Sport.
Vifit is er voor jou op ieder moment van de dag !

Meer weten: Kijk eens op de site www.vifit.nl

Kom een aantal Vifit-producten zelf proeven op de Boerenversmarkt !